Pieni lautasantenni vastaanottaa tiedot ja siirtää ne modeemin kautta kotiisi. Satelliittiyhteys myös lähettää satelliittiin tietoja, joten käytössäsi on nopea kaksisuuntainen internetyhteys.

Internet ilmassa

Sen sijaan, että käytössä olisi maanalainen kupari- tai kuituverkko, satelliitti-internet lähettää tiedot satelliittiin ja vastaanottaa ne sieltä – nimensä mukaisesti. Koska satelliitti on avaruudessa, yhteyden laatu on yhtä hyvä kaikissa sen peittoalueella olevissa kodeissa ja yrityksissä koko maassa. Siksi satelliitti-internetpalvelumme on saatavilla koko Suomessa.

Internet ei muutu

Kun käytät internetiä kotona ja sen ympäristössä, ulkoisella tekniikalla ei ole kovinkaan paljon merkitystä. Matkapuhelinta pidetään nykyään itsestäänselvyytenä, ja pian pidät satelliitti-internetyhteyttä aivan yhtä itsestään selvänä. Kohta pohdit, miten oikein selvisit ennen satelliitti-internetiä!

Sähköposteista videoneuvotteluihin

Koska internetsignaali siirretään satelliittiin ja päin vastoin, jotkin verkkosovellukset toimivat eri tavoin satelliitin välityksellä kuin tavallisessa verkossa. 

Aikaa, joka kuluu signaalin kulkemiseen satelliitin ja antennin välillä, kutsutaan latenssiksi. Se on hyvin pieni aikaviive, joka syntyy joka kerran, kun avaat verkkosivua tai pyydät tietoa internetissä. 

Viiveellä on onneksi vain vähän vaikutusta esimerkiksi tiedostojen (kuten elokuvien ja valokuvien) lataamiseen sekä suoratoistoon.Yleensä järjestelmä toimii sitä paremmin, mitä enemmän dataa jompaankumpaan suuntaan siirretään. 

Toisaalta verkkopelit kärsivät, ja niissä latenssista onkin haittaa. Siksi emme suosittele satelliitti-internetyhteyttä käytettäväksi pelaamisen kaltaisiin toimintoihin. 
Kaikki muu, kuten sähköposti, verkkosivut, sosiaalinen media ja VoIP-yhteys, toimivat yleensä erittäin hyvin.

Nopea, vaivaton käyttöönotto

  • Asennamme lautasantennin rakennuksen ulkopuolelle
  • Liitämme lautasantennin modeemiin talon sisällä
  • Tavallisesti lisäämme samalla langattoman reitittimen, jonka ansiosta voit käyttää laajakaistaa kaikkialla kodissasi
  • Sinun tehtäväksesi jää tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin yhdistäminen verkkoon, millä varmistetaan, että olet tyytyväinen järjestelmään
  • Laajakaista on valmis käytettäväksi.

Perusasennus kestää tavallisesti muutaman tunnin, eikä siitä synny sotkua tai aiheudu juurikaan häiriötä. Asentaja esittelee kattavasti uusien laitteiden käytön, eikä hän poistu, ennen kuin olet täysin tyytyväinen.

Langaton verkko käyttöön

Nykyään kaikki haluavat käyttää langatonta yhteyttä, joten voimme toimittaa ja asentaa langattoman reitittimen, joka yhdistetään laajakaistamodeemiin. Näin voit liittää verkkoon useita laitteita, kuten tietokoneita, tabletteja, älypuhelimia ja televisioita. Ne kaikki voivat käyttää laajakaistaa yhtä aikaa. Tällä tavoin myös useampi henkilö voi käyttää internetiä samanaikaisesti.

Jos tilaat sekä asennuksen että langattoman reitittimen meiltä, asennamme reitittimen ja varmistamme, että se toimii moitteettomasti. Näin sinun ei tarvitse huolehtia mistään. Tekninen tukemme tarjoaa tarvittaessa apua laitteistokysymyksissä.